
ZPPM objął swoim patronatem, organizowane przez PFPŻ webinarium pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych”, które odbędzie się w dniach 23-24 września br. w godz. 10.00 -13.00 na platformie ZOOM.
Webinarium przeznaczone jest dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!
Program webinarium obejmuje następujące zagadnienia:
- Podawanie informacji o pochodzeniu produktów spożywczych, w tym składników podstawowych, w świetle aktualnych przepisów i wytycznych
Dorota Balińska-Hajduk, Karolina Kaszewska-Romańczuk – Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
- Dobrowolne znakowanie produktów spożywczych na gruncie rozporządzenia 1169/2011
Joanna Krakowiak – Kancelaria Wardyński i Wspólnicy
- Limity tolerancji składników odżywczych deklarowanych na etykiecie
Beata Przygoda – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny
- Nazwa produktu spożywczego. Czy zawsze jest podana w sposób prawidłowy?
Małgorzata Krzepkowska – J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
- Obecne i przewidywane wymogi prawne podawania informacji środowiskowych na opakowaniach
Magdalena Dziczek – Związek Pracodawców EKO-PAK
Na wszelkie pytania związane z webinarium odpowiada:
Monika Jonczak
Dyrektor Marketingu
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
kom. 604 143 104
tel.+48 22 830 70 55
e-mail: m.jonczak@pfpz.pl