Czystość produkcji, kontrola jakości, nowoczesne, bezpieczne rozwiązania, maszyny i technologie stosowane w zakładach produkcji spożywczej – to główne zagadnienia, o których będziemy mówić podczas VI konferencji naukowo-technicznej Bezpieczny Produkt Spożywczy. ZPPM objął to wydarzenie swoim patronatem.

W dniach 4-6 listopada w Lublinie odbędzie się VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy. Honorowym Gospodarzem tegorocznej edycji jest SM SPOMLEK.

W ramach programu odbędzie się wycieczka techniczna do Radzynia Podlaskiego, gdzie znajduje się nowoczesny zakład SM SPOMLEK- jeden z największych polskich producentów sera żółtego. Wydarzenie odbędzie się hotelu In Between, który położony jest w niedalekiej odległości pomiędzy Lublinem, Kozłowieckim Parkiem Krajobrazowym, a Nałęczowem. Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Honorowy Gospodarz SM SPOMLEK.


Dlaczego warto wziąć udział?
– Możliwość zdobycia aktualnej wiedzy bezpośrednio od praktyków z zakładów spożywczych oraz specjalistów z firm dostarczających maszyny i urządzenia dla branży.
– Na stoiskach wystawowych zostaną zaprezentowane rozwiązania pozwalające uzyskać bezpieczny produkt.
– Doskonała okazja, aby w rozmowach z innymi uczestnikami wymienić się spostrzeżeniami dotyczącymi np. kwestii higieny czy jakości produkcji w przemyśle spożywczym.
– Możliwość integracji i zabawy podczas wieczoru integracyjnego.


Warsztaty
“Oznaczenie kraju lub miejsca pochodzenia produktu i podstawowego składnika zgodnie z rozporządzeniem wykonawczym Komisji (UE) 2018/775 z dnia 28 maja 2018 r. i nie tylko…” – to tytuł warsztatów, które poprowadzi Maciej Wojciechowski – Kierownik Działu Konsultacyjno-Szkoleniowego firmy JARS.


Wycieczka – SM SPOMLEK
Uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć nowoczesny zakład w Radzyniu Podlaskim, należący do SM SPOMLEK – jednego z największych polskich producentów sera żółtego.


Planowana tematyka:
– systemy i narzędzia wspierające monitoring i kontrolę
– doświadczenia z wdrażania systemów jakości
– opakowania i znakowanie produktów
– kontrola jakości opakowań
– linie pakujące i maszyny etykietujące
– trendy w certyfikacji, standardy bezpieczeństwa
– zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne
– diagnostyka higieny produkcji
– nowoczesne rozwiązania do utrzymywania czystości
– środki higieniczne stosowane w zakładach produkcyjnych
– uwarunkowania higieniczne linii produkcyjnych- kontrola jakości produktu


Pobierz formularz zgłoszeniowy


Poprzednie edycje konferencji odbyły się:
– 2018 – Gniew (honorowy gospodarz: Grupa Polmlek)
– 2017 – Kielce, hotel Binkowski (honorowy gospodarz: OSM Włoszczowa)
– 2016 – Mikołajki (honorowy gospodarz: Mlekpol)
– 2015 – Bydgoszcz (honorowy gospodarz: SM Spomlek)
– 2014 – Białystok (honorowy gospodarz: Mlekovita)

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl