Miło nam poinformować, że ZPPM  objął swoim patronatem konferencję pt. „Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach 25-26 maja 2022r. w formule stacjonarnej w Pałacu Mała Wieś, Hotel &Spa w Belsku Dużym k. Warszawy oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.

Organizatorami konferencji są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców i kwartalnik „Food-Lex”.


Program:

I dzień 25/05/2022:

  • Nieuczciwe praktyki handlowe w kontekście jakości i bezpieczeństwa żywności
    Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
  • Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz niektórych innych ustaw – nowe uprawnienia IJHARS, konsekwencje dla przedsiębiorców
    Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Ocena sensoryczna jakość żywności – znaczenie i rola w świetle obowiązujących przepisów
    Maciej Wojciechowski, GBA POLSKA Sp. z o.o.
  • Eko-projektowanie opakowań jako wyzwanie strategii „Zielony Ład” w aspekcie jakości i bezpieczeństwa żywności
    Marta Krawczyk, REKOPOL Organizacja Odzysku Opakowań
  • Zanieczyszczenia żywności pochodzące z opakowań – prace legislacyjne. Kwestie istotne dla producentów żywności
    Marzena Pawlicka, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny –PIB

II dzień 26/05/2022:

  • Sankcje karne w obszarze jakości i bezpieczeństwa żywności – ostatnie zmiany przepisów, orzecznictwo
    Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
  • Ustalanie wartości odżywczej produktów – najczęściej popełniane błędy
    Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – PIB
  • Nasiona Chia w żywności
    Patrycja Szymańska, Eurofins Polska Sp. z o.o.
  • Trwałość wyrobów spożywczych w kontekście możliwości przekazywania ich na cele charytatywne. Praktyka i prawo
    Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o. 
  • Standaryzacja procesów gwarantem wysokiej jakości – zastosowanie narzędzi lean management w budowaniu efektywnych
    Marcin Turski Fresh Logistics Polska sp. z o.o.       
  • Stosowanie substancji dodatkowych w praktyce – interpretacje obowiązujących przepisów
    Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny – PIB

Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności!

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

Na ewentualne pytania, odpowie:

Monika Jonczak
Dyrektor ds. Marketingu i Administracji
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
Kom. +48 604 143 104
Tel.: +48 22 830 70 55

Pobierz program konferencji

Formularz zgłoszeniowy

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl