ZPPM objął swoim patronatem konferencję on-line pt.: „Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2023 r. w godz. 10:00-14:00 na platformie ZOOM.
Partnerem merytorycznym konferencji jest Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR, natomiast organizatorami są: Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

  • Wyzwania związane z wdrożeniem dyrektywy work-life balance
    Marcin Stanecki – Dyrektor Departamentu Prawa Pracy Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej
  • Zmiany w zakresie prewencyjnych badań trzeźwości pracowników oraz na zawartość narkotyków
    dr Magdalena Rycak, radca prawny w Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR
  • Nowe zasady wprowadzania i stosowania pracy zdalnej  
    dr Artur Rycak, adwokat w Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR
  • Zmiany w umowach na czas określony i umowach na okres próbny
    Anita Gwarek – Departament Prawny Głównego Inspektoratu Pracy
  • Zatrudnienie cudzoziemców
    r.pr. Magdalena Osińska – Dyrektor Działu Prawnego PFPŻ ZP
  • Rola lidera w zmiennej rzeczywistości
    Andrzej Borczyk -HR Director, Członek Zarządu. Grupa Żywiec S.A. 

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla Zarządów, Działów Prawnych i HR.

Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl