Z przyjemnością informujemy, że ZPPM objął swoim patronatem koleją edycję „Akademii Prawa Żywnościowego”.

Organizatorami wydarzenia są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”.
Akademia odbywać się będzie w dniach 17-18 maja 2023 r.  w formule on-line na platformie ZOOM.

Program:

I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30

  • Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej – Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE – Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne – Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak

II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-14.30

  • Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności – Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
  • Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej – Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
  • Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą – Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
  • Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie – Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o. 

Organizatorzy gwarantują najbardziej aktualne informacje dotyczące przepisów regulujących jakość i bezpieczeństwo żywności.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.

Formularz rejestracyjny
Szczegółowy program

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl