Miło nam poinformować, że ZPPM został patronem  wydarzenia pt.:Akademia Food-Lex”, która odbędzie się w dniach 22-23 maja 2024 r.  w formule stacjonarnej w Vienna House by Wyndham Andel’s w Łodzi oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.

Organizatorami Akademii są Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex”, partnerem konferencji jest J.S. Hamilton Poland S.A.

Udział w Akademii stanowi doskonałą okazję do poznania najlepszych praktyk oraz zdobycia wiedzy na temat najnowszych zmian i wyzwań w prawie żywnościowym, a także do nawiązania cennych kontaktów zawodowych!

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

I dzień 22/05/2024

  • Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne
    Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki
    Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
  • ESG – obowiązek niefinansowego raportowania
    Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
  • Łańcuch dostaw – obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców
    Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
  • Reklama żywności w orzecznictwie
    Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
  • Zafałszowania żywności w orzecznictwie
    Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.

II dzień 22/05/2024

  • Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni
    Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
  • Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA
    Konrad Grzyb, IEN S.A.
  • Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć?
    Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
  • Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne
    Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
  • Zarządzanie alergenami podczas produkcji
    Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
  • Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych
    Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
  • Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej
    Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
  • Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu
    Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany przez organizatorów w dniu poprzedzającym wydarzenie.

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl