Akademia Hochland Professional kontynuuje cykl szkoleń klienckich w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti. Drugie warsztaty odbędą się 6 czerwca w Łodzi, a ich tematem przewodnim będzie ‘Snacking trend’, czyli przekąski na słodko i na słono. W niezapomnianą podróż kulinarną tym razem zapraszają Maciej Majzon-Wójtowicz i Karol Okrasa.

Pierwszym prowadzącym warsztaty ze ‘Snacking trend’ będzie znany Szef Kuchni, prezenter kulinarny i laureat nagrody Chef de L’Avenir dla najbardziej uzdolnionych młodych szefów kuchni – Karol Okrasa. Jego pasja do gotowania zaprowadziła go prosto z Białej Podlaskiej na szczyty kulinarnego świata. Jest autorem wielu inspirujących książek kulinarnych, które zdobyły uznanie zarówno wśród profesjonalistów, jak i amatorów gotowania. Karol nie tylko dzieli się swoimi kulinarnymi sekretami na ekranie, ale także jako mentor i prelegent. Jego niezrównane doświadczenie i wiedza sprawiają, że prowadzone przez niego szkolenia są pełne pasji, inspiracji i praktycznych wskazówek, które pomagają rozwijać umiejętności kulinarne uczestników.

Drugim prowadzącym najbliższe warsztaty będzie Maciej Majzon-Wójtowicz – wyjątkowa postać w polskim świecie kulinariów, a w szczególności w cukiernictwie. To niezwykły, zaangażowany w nieustanny rozwój cukiernik, który swoje umiejętności zdobywał w renomowanych cukierniach i restauracjach. Reprezentował Polskę w VII edycji Pucharu Świata Coppa del Mondo della Gelateria oraz pełnił rolę jurora w trakcie Mistrzostw Polski na Pralinę 2023 oraz 2024, był także Szefem Akademii Czekolady w Łodzi. Podczas planowanego na czerwiec wydarzenia Maciej podzieli się swoją pasją do słodkości oraz tajnikami ich powstawania. Będzie to wyjątkowa okazja, aby poznać nowe smaki i techniki pracy cukierniczej.

Jeżeli ktoś szuka inspiracji, jak wzbogacić swoje menu o wyjątkowe przekąski, tapas, antipasti i wiele więcej, to warsztaty organizowane przez Akademię Hochland Professional są idealnym rozwiązaniem, pozwalającym odkryć najnowsze trendy w świecie kulinariów. Wszystkie informacje na temat szkoleń Masterclass dostępne są na stronie: www.warsztaty-hochland.plzachęca Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
Faks: +48 222 660 372
sekretariat@zppm.pl