W dniach 16-17 września w Wiskitkach odbyło się wyjątkowe wydarzenie, które zgromadziło ponad 100 wystawców i setki profesjonalistów z branży gastronomicznej – Chef’s Culinar 2025. To pole do wymiany doświadczeń, trendów i smaków, dlatego nie mogło tam zabraknąć stoiska Hochland Professional.

Firma Chef’s Culinar to zaufany partner wielu polskich restauracji, hoteli i firm cateringowych. Zapewnia szeroki i dostępny w skali całego kraju asortyment, oferuje najnowocześniejsze technologie magazynowania, a także w Centrali Chef’s Culinar organizuje targi, warsztaty kulinarne, panele dyskusyjne i pokazy live cooking. Ostanie wydarzenie miało miejsce w połowie września – były to lokalne targi gastro pod hasłem ‘Smaki. Ludzie. Inspiracje’.

Stoisko Hochland Professional stało się miejscem, w którym teoria spotkała się z praktyką – przestrzenią degustacji i inspiracji. Zaprezentowano szerokie możliwości kulinarne wykorzystania serów Hochland Professional. Zyskują one coraz większą popularność wśród odbiorców Chef’s Culinar, stając się fundamentem ich kreatywnego i nowoczesnego menu. Odwiedzający mieli okazję spróbować m.in. rolek „à la sushi” na pieczywie z pastą curry, kurczakiem i kolendrą, wegetariańskich burgerów z cheddarem i  innowacyjną salsą serową czy orientalnej zupy z kurczakiem i serkiem topionym, który nadał jej aksamitnej konsystencji i głębi smaku. Nie zabrakło także tostów Tramezzino, nachosów z sosem cheddarowym i  bogatej selekcji past serowych, w tym z leśnymi grzybami i chimichurri. Hochland Professional zaprezentował także dwie nowości: Ser Topiony ze Śmietanką – kremowy i niezwykle wszechstronny w zastosowaniu oraz Cheddar w  plastrach do burgerów – mający intensywny smak, niezawodną funkcjonalność i atrakcyjną cenę. Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili nasze stoisko i wspólnie z nami odkrywali nowe inspiracje. To dla nas ogromna radość i motywacja, aby nadal tworzyć rozwiązania, które wspierają rozwój profesjonalnej gastronomii – mówiJacek Wyrzykiewicz, PR&Marketing Services Manager Hochland Polska.

Związek Polskich Przetwórców Mleka
ul. Złota 59, budynek Lumen, piętro 6
00-120 Warszawa 

Telefon: +48 222 660 271
sekretariat@zppm.pl